Kroppens Känsligheter

Skickade några hårstrån till ett labb för analys över hur min kropp mår och vad som borde undvikas. Intressant analys, de testade hundratals ämnen.
 
Resultaten kan tolkas på detta vis, Röd prick definitivt känslig, Gul prick antagligen moderat känslig och Grön prick allt ok. Undvik röd, gul ät med måtta och grön all ok.
 
Mat intoleranser är inte som allergier utan de ändras antagligen lite genom åren beroende på vad du äter och i vilka mängder samt om du har dålig tarmflora, vitaminbrist etc. som behövs för att bryta ner viss mat.
 
Följande bilder är från mat analysen och förutom några utspridda känsligheter som torsk och cashew nötter är de stora grupperna gluten och laktos. Vilken i och för sig inte var några stora överraskningar eftersom det har blivit antytt till mig en annan tidigare analys jag gjorde i Finland samt från egna slutsatser baserat på frekvensen av gasmoln som evakueras från stjärten efter vissa måltider.
 
Jag har testat på alla vara glutenfri i tre veckor, tänkte gå lite längre men beställde i misstag en friterad grej på en restaurang som helt säkert hade mjöl i sig, men hade inte märkt minsta lilla skillnad ändå så avslutade det experimentet. Dessutom går det att se att de flesta glutenprodukterna har gula prickar, förutom rågbröd tyvärr, inte så farligt känsligt med andra ord. Tänker äta gluten i framtiden. Mat känsligheter kan utvecklas p.g.a. överkonsumtion av vissa produkter. Kanske därför mina tarmar än känsliga mot råg eftersom det är det bröd som jag ätit överlägset mest av? Endast en gissning.

Laktos produkterna däremot, alla röda prickar. Bör undvikas totalt. Köpte en 5kg påse med mjölkbaserat proteinpulver som tar några månader att äta upp men efter det skall jag testa att äta hundraprocent laktosfritt för en tid, om det går bra blir det väl att acceptera att äta laktosfritt för resten av livet. Har redan dragit ner radikalt på konsumption av alla laktorprodukter.

 
Följande är känslighet mot kryddor, örter, buskar, träd etc. Någa röda prickar men inte något jag kommer i kontakt med till vardags så inget jag tänker hålla i tankarna.
 
Följande är metaller och inget att oroa sig över där heller.
 
Mina mineralnivåer är rätt bra, några underskott som jag sakta håller på att rätta. Överlag försöker jag äta en varierad kost.
 
Samma sak med vitaminerna, några underskott och någonting som jag försöker rätta på med en så varierad kost som möjligt.
 
Detta var någonting jag inte var lika nöjd över, exakt noll av de fem parametrarna mätta för tarm flora är inom normal området. Försöker äta någonting fermenterat varje dag typ inlagd gurka, kimchi, sauerkraut etc. för att hålla tarmfloran hälsosam.
 
Samma sak med dessa tre parametrar över matsmältning som jag antar är sammankopplat med nedbrytningen av mat i tarmen också.
 
Det sista de testade var tillsatsämnen i mat, det fann en medföljande lista på dessa ämnen men har inte förskat i vad sorts mat det sätts till i. Överlag försöker jag att inte äta halvfakrikat så denna lista är inte heller någonting jag tänker hålla i tankarna.
 
En intressant analys. Har redan gjort några förändringar i min kost och kommer att fortsätta analysera och testa olika dieter för att se vad som fungerar och var som inte fungerar. Några slutsatser är i alla fall att äta så lite fabriksproducerad mat som möjligt och äta mera saker som främjar magen och tarmen och undik laktos och inte heller äta glutenprodukter vid varenda måltid.