Circus Oz

Circus Oz, en modern cirkus utan djur men istället innehållande element av rock´n´roll, teater och satir. De har en pågående fokusering på social rättvisa och visar regelbundet stöd till t.ex. markrätt för aboriginer, asylsökande, kvinnors rättigheter och annat trams. De inledde en nöjesfull, färgglad och energirik kväll med ett 10 minuters tal om någonting gällande aboriginer, viktigt säkert synd att damen som pratade var lika intressant som en nattvard, och förstås att hålla en tyst stund för vad som hände i Orlando. Avslutade föreställningen med ett 15 minuters tal om regeringens nedskärningar till den Australienska konst och kultur scenen, alldeles avskyvärt i min åsikt. Smög definitivt inte ut genom en sidoingång för att undvika kulturella intäktsgenererande ämbar.
 
Även om denna spirituellt välmående cirkus onekligen faller inom min intressesfär så tål det att påpekas att jag fick biljetten gratis.
 
 
Oj oj en stol flyger, jag känner mig kulturellt berikad.
 
Seriöst så var t.ex. akrobatiken förvånansvärt bra.
 
Det var opening night så många inbjudna gäster, finansiärer, styrelsen etc. och den kulturella eliten så givetvis var jag på plats. Opening night betyder gratis snacks och drinkar. Jag fick nästan dåligt samvete efter drink nr. 10 och en middag bestående av blåmögelost, chips och vindruvor p.g.a. att jag inte gett en cent tillbaka till konsten. Som tur var lyckades jag överkomma denna moraliska skuld.