Där gick det smutsigt

$196 böter för 86 km/h på 80 väg, kamerajävel. Vasatan 6 över?! 196 dollar?! Orimligt. 
 
Fick en glad överraskning från staten i posten, det var böter nummer fyra. Tre för fortkörning och en för användning av tullväg som jag försökte betala för men det gick inte just då, föll i glömska och slutade i en smutsig böter.
 
Hur som helst är tre betalda nu förutom den som finns på bilden nere, hade brottom en dag till jobbet för länge sen. Hela 53 km/h på 40 väg susandes genom korsningen, ok whatever, böter, men eftersom CCV (Civil Compliance Victoria, de hanterar alla böter) aldrig hört talas om internet skickade de ett brev utan t.ex. e-post eller sms. Givetvis missade jag detta eftersom jag flyttat ett dussin gånger i Anustralien och det är omöjligt att uppdatera min adress utan att fysiskt besöka ett CCV kontor, internet vad är detta för magi? Jag fick till slut reda på situationen men efter en betalningspåminnelse eller två blev det en sak för rätten och nu är det upp i ca 500 dollar. Har ansökt om att få förseningsavgifterna borttagna med får se hur det slutar, CCV har övervägt min ansökan i över åtta veckor nu.
 
Påminner mig om då jag bodde i Norge och lyckades skrapa ihop fyra-fem parkeringsböter på sex månader. Inte en enda böter i Finland dock, märkligt.