RMIT

Då befinner jag mig i Melbourne igen, denna gång för att gå i skolan i två år. Jag skall nämligen studera hos Royal Melbourne Institute of Technology, eller RMIT i folkmun, på Master of Engineering - Sustainable Energy linjen. Diplomingenjör inom hållbar energi m.a.o. och det kommer absolut inte att vara lätt men med en ordentlig ansträngning och nedsatt tid kommer det att lyckas. Att resa och jobba är förstås roligare men det var dags nu att ta tag i sitt liv på allvar, givetvis kommer jag att resa ännu då tiden och budgeten tillåter men i mindre utsträckning.
 
Just nu är jag inskriven i fyra kurser. Energy Efficiency and Demand Management; The Economic, Social and Environmental Context for Sustainable Energy; Sustainable Thermal Systems och slutligen Sustainable Energy Fundamentals. Energy fundamentals kommer att vara väldigt hjälpsam för mig som har dåliga kunskaper i fysik eftersom det kursen är endast räknas. Thermal systems verkar bli största huvudvärken denna termin men jag har parat ihop mig med en indier och en dansk som båda verkar ganska klipska så vi skall jobba ihop, bl.a. är ett av grupparbeten att skapa ett start-up, forska i en idé och sälja företaget till investerare.
 
Kan säkert skriva mera om kurserna i ett senare skede, började endast på vecka två denna vecka. Dessutom kommer jag knappast att göra desto mycket blogg värdigt närmaste tiden eftersom jag måste fokusera på skolan.
 
Storleken på klassen varier mellan ca. 15-30 studeranden från olika bakgrunder och vi är i olika skeden av utbildning så det finns ingen exakt klass men många bekanta ansikten i alla klasser förstås. Max 10% australiensare i klassen, resten invandrare och till absolut största del indier. Stressen har inte dragit igång för fullt ännu men inkommande tisdag är deadline för första inlämningsuppgiften. Sedan radar det in ca. 18 till. Inga legitima prov denna termin, några online test men de är öppna i 24h så man kan ta sin tid.
 
Förutom studierna och grupparbeten finns det dussintals olika klubbar som man kan delta i och jag hade tänkt engagera mig i tre av dem. RUSU, (RMITs studentförening), RMIT Outdoor Club, största klubben som organiserar utomhus sporter bl.a. skidning, vandring, kajak etc. och RMIT Blockchain Club för den som är intresserad av blockchain teknik och kryptovalutor. För den sociala aspekten och egna intresset.
 
En 3h lektion per kurs/vecka. Min läsordning går måndag-torsdag 17:30-20:30 men givetvis rekommenderas det ca. 10h studier/kurs/vecka.
 
Här är RMIT City campus. Det är onödigt utspritt men inget att göra åt det, mitt i centrum och de har köpt mera byggnader vartefter behovet har uppstått. 45 000 studeranden finns här, i hela universitetet har de kanske 80 000+ studeranden på olika nivåer.
 
Några bilder från huvudbyggnaden.
 
Wow sååååå progressivt av dem.