Jobb 5

Jobb nummer fem kanske? Första jobbet som inte involverar en farm i alla fall.
 
En slö start med två veckors väntande, en dag jobb, fyra dagar ledigt men förra veckan jobbade jag fem dagar och denna vecka ser ut att bli samma. Kortaste dagen hittills var fem timmar och längsta 12,5h. Jag är anställd hos Metro Movers och jobbar som flyttkar, fick även anställning vid Top Movers som extraknäck men jobbade endast en dag där, kanske mera senare. Ägaren för Top blev lite bitter då jag prioriterade Metro när de båda ville ha mig i arbete, självklart var då lönen var 20% bättre på Metro.
 
Hur som helst, "offsider" kallar de oss som bara lyfter skit hit och dit och de finns det förstås mera av än "drivers" som lyfter samma skit hit och dit plus kör bilen och hanterar pappersarbetet och tar betalt av kunden. Mera ansvar för samma lön men mera timmar, normalt full vecka måndag-lördag. Eftersom jag har C körkort vill de ha mig till driver, börjar kanske denna vecka men det återstår att se. Hittills har jag jobbat i två eller tre mans grupper, ibland tar vi människors grejor till ett annat hus, ibland till lagret för lagring, ibland från lagret, ibland packning. Det är som att spela tetris i verkligheten.
 
Bra lön, roliga kollegor, ordentligt med motion, nära hem, varierande arbetsplatser, allt som allt trivs jag bra här. Kommer att stanna några månader åtminstone. Ser mörkt ut på australienska kontot för några större äventyr i den nära framtiden så kommer att jobba så mycket som möjligt och stanna i Melbourne.