Indonesien 7: Yogyakarta

Den tredje och sista halten på resan kring Java ön var Yogyakarta. Trevlig plats, bättre än Jakarta och Surabaya i mina ögon eftersom det är en stor turiststad vilket i normala fall är dåligt men här var det en bra blandning mellan största dels lokalbor och en del turister. Det fanns helt enkelt mera att se och göra.
 
 
Fick t.o.m. flyga hit i första klass, because I´m worth it. Synd att endast tog en timme. Kanske flygbolaget ville visa sig från finare ändan?
 
 
Det fanns t.ex. Malioboro marknad men ett så vacker urval av skjortor så jag köpte den fulaste som jag lyckades hitta.
 
 
Detta var ett extremt fascinerande fenomen som jag fann i alla städer, det finns människor som sitter på gatan men hundratusentals rupiah för växling. Folk stannar för att få färska och buntade sedlar för användning som present till ungdomar, fint skall det vara. Det går att notera att min skugga visar hur diskret min fotografering var av fenomenet.
 
 
Varenda natt finns en liten park där barn, ungdomar och familjer åker till för att trampa omkring i dessa upplysta, högtalarförsedda trampbilar. Bara för sakens skull.
 
 
En av nätterna var det också paraddags för Eid högtiden, namnet för någonting som har med slutet av ramadan att göra. Det kändes som att "slutet av ramadan" höll på i minst två veckor. Paradkvällen betyder i vilket fall som helst extra mycket allahu akbar skrikande, en satt utanför mitt hostel i två timmar innan han var för hes för att fortsätta. Varenda moské har också sång ur världens sämsta högtalare men världens sämsta sångare sjungandes samma två ord med max tre andra ord mellan. Det är som att religiösa människor försöker gör sin religion till den mest irriterande för att locka nya följare. Hur som helst så fanns det i alla fall några pubar man kunde gå till, ölet var ofta ljummet och det tog slut flera gånger men det är väl tanken som räknas.
 
 
Hyrde en egen skoter en dag för att yra omkring och uppleva trafiken. Kändes bra förutom att jag var övertygad att mitt liv hade kommit till sitt slut ett par gånger. Körde på egen hand eller så följde jag efter min lokala guide som jag hade anlitat via Tinder lol. Fungerar helt otroligt bra; ny stad, in på tinder, fixa gratis lokal guide som tar en till roliga platser. Åkte t.ex. till en by utanför staden för att kolla in naturen, risfält och hur man tillverkar tegel.