Mat i magen Afrika

Jag tänkte strukturera om mat segmentet i min blogg eftersom det egentligen verkar rätt dumt att ta ett foto varenda gång jag äter ute. Det privilegiet borde vara reserverat endast till måltider som står ut från mängden på något vis och fångar mitt eget och givetvis läsarens intresse. Exempelvis dagens inlägg som är dedikerat till mat från Afrika.
 
Restaurangerna som jag besökt har kallat sig själva Afrikanska men om jag förstått det rätt är allt, mer specifikt, Etiopisk mat. Kanske alla länder i Afrika äter, de som äter regelbundet förstås, väldigt liknande mat det vet jag inte.
 
Den afrikanska basfödan är detta mjuka fermenterade surbröd, det används som ris eller potatis. Det smakar väldigt surt i sig själv men doppat i kalopsen smakar det... fortfarande dåligt men det var en dålig kock här.
 
Vegetarisk afrikansk dumplings typ med chilipastej. Även detta rätt torrt och dåligt.
 
Denna måltid hos café Lalibela var en markant förbättring på tidigare upplevelser. Brödet är lite ljusar till färgen och smakar inte så gammalt. Köttet är välkryddat, saftigt och passar bra ihop med brödet. Som ni kanske har noterat finns det inga bestick utan man äter med händerna.
 
Det verkar finnas en och endast en metod att äta Afrikansk mat. Denna restaurang heter Harambe och om ni spenderat 5 minuter på internet senaste året vet ni varför det är ett roligt namn.
 
De bär ut köttet i två skålar men sen tömmer ut allt på ett tvåpersoners fat likväl. Denna måltid är från den bästa restaurangen, Café Lalibela. Stekt kyckling och finhackade inälvor. 8/10 kan rekommendera.